Wie

Wie

Ruim 20% van de Amsterdammers heeft weinig tot geen digitale vaardigheden. Daarom zijn Cybersoek, ICT Vanaf Morgen en Allemaal Digitaal het digitale equivalent van de voedselbank begonnen: de Cyberbank.

CYBERSOEK

Cybersoek is een platform in Amsterdam voor digitale zelfredzaamheid, door ondersteuning en educatie (in diverse talen). Cybersoek is er kosteloos voor mensen met digitale vragen, zodat zij mee kunnen doen in de samenleving waarin bijna iedereen en alles online is. Wij ontwikkelden in de afgelopen 20 jaar een unieke methode en een breed palet aan activiteiten – waar digitale ontwikkeling altijd een rol speelt – voor deelnemers is heel verschillende omstandigheden die ons in grote getalen weten te vinden. Onze ervaring is dat voor deze mensen, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, motivatie en bereidheid niet laag is, maar dat zelfvertrouwen en toegang tot de juiste tools en netwerk ontbreekt. Om daarmee te oefenen is een veilige praktijkomgeving nodig, waar fouten maken mag, waar coaching positief en constructief is en waar de tijd wordt genomen om te leren door ervaring op te doen. Welkom in Cybersoek.

ICT VANAF MORGEN

ICT vanaf Morgen biedt zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans op werk in de ICT. Van thuis op de bank naar interessante baan. Deze jongeren zitten vaak in een neerwaartse situatie, maar blijken een groot talent met gedeelde interesse en leven op.Deze jongeren gaan aan de slag met afgeschreven computers. Deze devices worden door het bedrijfsleven of andere organisaties (zoals gemeenten of onderwijsinstellingen) gedoneerd. Ook leren de jongeren particulieren en bedrijven te ondersteunen bij ICT vraagstukken, denk bijvoorbeeld aan het inrichten van werkplekken.

ALLEMAAL DIGITAAL

Allemaal Digitaal is een gezamenlijk initiatief van publieke en private partijen om laptops en tablets in te zamelen, zodat zoveel mogelijk Nederlanders digitaal mee kunnen doen. Hoofdorganisatoren zijn de Alliantie Digitaal Samenleven, NLdigital en Stichting Recover-E. Toegang tot digitale apparaten betekent voor mensen toegang tot school, werk en contacten. Kansen om te ontwikkelen, betrokken te zijn, ertoe te doen en zelfstandig te zijn. Als kennispartner van de Cyberbank wil Allemaal Digitaal ook de toegang tot zo’n apparaat voor Amsterdammers beschikbaar maken.Samen overzien Cybersoek, ICT Van Morgen en Alliantie Digitaal Samenleven de hele keten. Een samenwerking met grote sociale, duurzame en economische impact.

Geduld

Geduld

De mensen zijn hier zo geduldig, ik hoef me niet te schamen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier