Help als bedrijf

Help als bedrijf

Wil jij met jouw organisatie iets betekenen voor de digitale vaardigheid van Amsterdammers? Doe dan mee en doneer je oude laptops en computers aan de Cyberbank. Zo krijgen meer Amsterdammers toegang tot de digitale wereld en help je mee om steeds meer mensen digitaal vaardig te maken.

SOCIALE IMPACT

Met de Cyberbank maken we sociale impact. Amsterdammers digitaal vaardig maken betekent een grotere financiële zelfredzaamheid, meer zelfvertrouwen, meer zelfstandigheid en toegang tot taallessen, inburgeringscursussen en opleidingen.

ECOLOGISCHE IMPACT

Wereldwijd zorgt de productie van apparaten zoals laptops en computers voor een afvalberg van 72,8 miljoen ton. Oude laptops een tweede leven geven is milieuvriendelijk. Zo verminderen we namelijk de stroom e-waste en verlagen we CO2-uitstoot.

ECONOMISCHE IMPACT

De Cyberbank zamelt niet alleen oude laptops in, maar leidt ook jongeren op met een afstand tot de arbeidsmarkt. Veel van deze jongeren blijken echte ICT-talenten. Oude laptops die je inlevert, worden door deze jongeren vakkundig opgeknapt.

LIJKT DIT JE WAT?

Bel ons op 020-2445910 of stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie.

DIT KRIJG JE ERVOOR TERUG

We helpen heel concreet en tastbaar met de invulling van jullie MVO-beleid. Wij maken inzichtelijk

WAAR MOETEN DE LAPTOPS AAN VOLDOEN?

HOE GAAT DIT IN ZIJN WERK?

Stap 1
Organisaties doneren hun laptops en tablets
We accepteren alle donaties vanaf 10 stuks. Van elk device zal alle data veilig en vakkundig worden verwijderd door een gecertificeerde ICT-partij. Organisaties hoeven hier zelf niets voor te regelen of te betalen.

Stap 2
Wij nemen contact met je op
Laptops gedoneerd? Dan bellen we je om de donatie te bespreken. Wij overleggen onze donatieovereenkomst en plannen een ophaalmoment in. De devices worden opgehaald door onze ISO-gecertificeerde ICT-partner.

Stap 3
De laptops worden opgeknapt
Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt leren de devices te refurbishen. De laptops worden volledig opgeknapt en voorzien van de juiste licenties. Zo kunnen wij gebruiksklare laptops van goede kwaliteit leveren.

Stap 4
De opgeknapte devices komen terecht bij Amsterdammers
Via een verdeelsysteem worden de laptops verspreid onder de mensen die deze het hardst nodig hebben. Om in aanmerking te komen moeten deze Amsterdammers een Stadspas hebben en €20 statiegeld betalen.

Stap 5
Mensen kunnen bij ons terecht voor digitale ondersteuning
Cybersoek helpt Amsterdammers ook hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en biedt verschillende digitale leermogelijkheden. Zo kunnen zij goed leren omgaan met hun nieuwe laptop of tablet.

Stap 6
Na gebruik recyclen wij het device
Het kan gebeuren dat een opgeknapte laptop toch kapot gaat. Of dat iemand het device niet langer gebruikt. Deze kunnen worden ingeleverd bij de Cyberbank, die de devices vervolgens recyclet.

MEEDOEN?

Is dit interessant voor jou of je werkgever? Ga naar je ICT-afdeling en laat het ons weten. Bel ons op 020-2445910 of stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie.

Download de flyer

Doneren aan de Cyberbank als bedrijf?

Dat kan!

Goed voorbeeld

Goed voorbeeld

Ik wil mijn kind goed ondersteunen met zijn schoolwerk. Deze laptop helpt mij daarbij.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier