Fantastisch initiatief
Zeer vriendelijke mensen, alles werd rustig uitgelegd en ze waren ook hulpvaardig.
Hieronder vind je een overzicht van onze meest gestelde vragen. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen.
Amsterdammers met een Stadspas met een groene stip van 18 jaar of ouder, die nog niet eerder een laptop hebben ontvangen van de Gemeente Amsterdam of Cybersoek.
Ga naar: https://decyberbank.nl/laptop-nodig/
Er vindt een loting plaats als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare laptops. Iedere 1ste tot en met 21ste van de maand is het aanmeldformulier geopend om je aan te melden. Ontvang je geen bericht? Probeer het de volgende maand weer.
Deelnemers betalen 20 euro statiegeld. Bij het binnen drie jaar inleveren van hun laptop krijgen zij dit geld retour en zorgt de Cyberbank ervoor dat de laptops worden gerecycled.
De geselecteerden ontvangen het eind van de maand een sms’je om een afspraak te maken om de laptop op te halen. Je kunt zelf een afspraak inplannen op een tijdstip dat uit komt.
Niet geselecteerd? Volgende maand maak je weer een kans! Vul het aanmeldformulier nog een keer in. Je wordt niet gebeld als je niet geselecteerd bent.
Nee, elk device moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Voor bedrijven geldt:
Lees meer
Voor particulieren geldt:
Je telefoon komt aan bij ICT Vanaf Morgen, een sociale onderneming die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt tot volwaardige ICT-ers. Deze jongeren checken of jouw laptop nog kan worden hergebruikt of dat deze wordt gerecycled.
Lees meer
Als deze nog kan worden hergebruikt, wordt hij opgeknapt en door Cybersoek verkocht voor 20 euro aan mensen die het nodig hebben.
Een laptop gaat gemiddeld drie jaar mee maar wordt vaak daarvoor al afgedankt. De productie van elektronische apparaten zoals koelkasten, televisies, computers en smartphones heeft wereldwijd een afvalberg van 72,8 miljoen ton gecreëerd.
Lees meer
Dat volume is in vijf jaar tijd met 21 procent toegenomen. Minder dan 20% van het wereldwijde elektronische afval wordt gerecycled en als dit gebeurt, is dit vaak onder erbarmelijke omstandigheden in lagelonenlanden. Onderzoekers zijn van mening dat het probleem ook alleen maar erger wordt. Tegen 2030 aan zal de hoeveelheid e-waste waarschijnlijk verdubbeld zijn. Dat is niet alleen slecht voor onze planeet, maar ook voor de gezondheid van iedereen die erop woont. Het vuil bevat gif dat schadelijks is voor mens, dier en natuur.
Cyberbank recyclet oude laptops en geeft het een goede bestemming en hoopt hierdoor een kleine bijdrage te leveren aan anders omgaan met elektronische apparaten.
Zeer vriendelijke mensen, alles werd rustig uitgelegd en ze waren ook hulpvaardig.