Wat we doen

Wat we doen

Organisaties en particulieren kunnen hun oude laptops en computers een tweede leven geven door deze in te leveren bij de Cyberbank. Deze laptops laten we opknappen door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen met een Stadspas kunnen vervolgens aanspraak maken op een laptop.

WIJ LEIDEN OP

Maar liefst 8,5% van de Amsterdamse jongeren in werkloos. De Cyberbank gelooft in een weg omhoog, door jongeren met geduld, respect en vertrouwen nieuwe vaardigheden aan te leren. Bovendien blijken veel van deze jongeren echte ICT-talenten te zijn. Daarom leren zij bij ons hoe ze laptops en computers vakkundig refurbishen.

WIJ ZAMELEN IN

Nieuw devices worden snel vervangen. De digitale afvalberg groeit, en is inmiddels bijna de meest vervuilende sector ter wereld. Door laptops een tweede laptop te gunnen gaan we dit met z’n allen tegen. Organisaties doneren hun gebruikte laptops en computers aan de Cyberbank. Particulieren leveren hun gebruikte laptop zelf bij ons in.

WIJ KNAPPEN OP

Laptops en computers worden bij bedrijven opgehaald door onze ISO-gecertificeerde ICT-partner. De data wordt veilig van elk device verwijderd. Vervolgens worden de laptops opgeknapt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elk device krijgt een kwaliteitscheck en wordt voorzien van de juiste licenties. Ze zijn gebruiksklaar!

WIJ DELEN UIT

De devices worden maandelijks via een lotingssysteem verspreid onder de mensen die het hard nodig hebben. Dit doen we omdat op dit moment de vraag groter is dan het aanbod. Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een laptop is dat je een Stadspas hebt. Ook moet je €20 statiegeld kunnen betalen.

WIJ ONDERSTEUNEN

Mensen krijgen bij ons gratis ondersteuning om goed om te gaan met de mogelijkheden van het nieuwe device. Samen met de deelnemer wordt het device geïnstalleerd. Ook zijn ze van harte welkom bij ons overige programma-aanbod. Bijvoorbeeld een open inloop waarbij ze gebruik kunnen maken van snel internet en een printer.

WIJ RECYCLEN

Is het device stuk of niet langer in gebruik? Dan kan de deelnemer de laptop of computer weer bij ons inleveren en krijgen ze hun statiegeld terug. De Cyberbank zorgt er vervolgens voor dat de devices worden gerecycled.

Fantastisch initiatief

Fantastisch initiatief

Zeer vriendelijke mensen, alles werd rustig uitgelegd en ze waren ook hulpvaardig.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier