Help als particulier

Help als particulier

Toegang tot goedwerkende apparaten en internet is een basisrecht. Het is essentieel voor je informatievoorziening, het onderhouden van sociale contacten en het regelen van bank- en overheidszaken. Toch is de digitale wereld niet voor iedereen in Amsterdam toegankelijk. Jij maakt iemand blij met jouw opgeknapte laptop.

Hoe maak jij iemand blij met je oude laptop?

Verwijder alle data

Met het programma Ccleaner overschrijf je oude gewiste data op een Windowslaptop, zodat je gegevens niet meer terug te halen zijn. Heb je een Macbook of wil je de data grondig wissen? Check de Consumentenbond en volg de stappen. Geen tijd? Onze partner ICT Vanaf Morgen kan het ook voor je doen.

Doneer je laptop

Breng je laptop bij ons op het Timorplein 22 in Amsterdam-Oost. Je kunt het ook via pakketpost naar ons toesturen. Verzamel je 10 laptops of meer? Goed bezig! Dan komen we de laptops bij je ophalen. Dus vraag je buren, vrienden en iedereen in je familie mee te doen.

WAAROM JE LAPTOP INLEVEREN?

Je oude laptop doneren aan de Cyberbank levert meer op dan je denkt. Zo bespaar je e-waste en CO2 en zorg je ervoor dat er mensen worden opgeleid in de ICT. Bovendien help je iemand aan een laptop die deze hard nodig heeft.

WAAR MOET JE LAPTOP AAN VOLDOEN?

Iemand die zelf geen computer heeft en laag digitaal zelfredzaam, help je het meest met een snelle laptop die nog even meekan. Daarom is het belangrijk dat de gedoneerde laptops volwaardig zijn en mee kunnen gaan met de laatste updates.

Heb je een laptop die ouder is dan vijf jaar? Breng ‘m dan naar de Milieustraat of naar een inzamelpunt van WeCycle.

OOK INTERESSANT VOOR JOUW BEDRIJF?

Misschien wil je jouw bedrijf of werkgever ook betrekken. Leuk! Ga naar je ICT-afdeling en geef het door.

Download hier de flyer

Doneren aan de Cyberbank?

Dat kan!

Goed voorbeeld

Goed voorbeeld

Ik wil mijn kind goed ondersteunen met zijn schoolwerk. Deze laptop helpt mij daarbij.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier