Lancering van de Cyberbank

Lancering van de Cyberbank

Lancering van de Cyberbank 8 oktober 2021

Afgelopen 10 december is de eerste Cyberbank van Nederland geopend. Dit was een fantastische bijeenkomst waarbij wethouder Touria Meliani (Digitale Stad) de symbolische eerste laptop overhandigde aan de Cyberbank.

Zo’n 13 procent van de Amsterdammers kan niet overweg met digitale apparaten, met als voornaamste reden dat zij geen apparatuur in hun bezit hebben of dat de apparatuur verouderd is. Touria Meliani (wethouder Digitale Stad): “Onze stad digitaliseert steeds harder, een ontwikkeling die door corona is versneld. Maar daarmee groeit ook de digitale kloof tussen hen die wel met internet en alle mogelijkheden kunnen omgaan, en de Amsterdammers die dat niet kunnen. Omdat ze geen laptop hebben, of omdat ze niet beschikken over digitale vaardigheden. De Cyberbank verkleint samen met partners deze digitale kloof op een slimme en duurzame manier. Ik ben dan ook trots dat we de Cyberbank als partner kunnen ondersteunen. Ik hoop dat veel Amsterdammers en bedrijven oude laptops gaan doneren.”

Over de Cyberbank

De Cyberbank is een soort voedselbank, alleen dan voor laptops en digitale ondersteuning. Mensen met een stadspas kunnen tegen statiegeld van €20 euro aanspraak maken op een laptop. Organisatie en particulieren kunnen de laptops doneren die vervolgens worden opgeknapt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Over Cybersoek

Cybersoek is een platform in Amsterdam voor digitale zelfredzaamheid, door ondersteuning en educatie. Het platform is er al 20 jaar kosteloos voor mensen met digitale vragen, zodat zij mee kunnen doen in de samenleving waarin bijna iedereen en alles online is.

Deel dit nieuws op:

Extra hulp

Extra hulp

Top dat er aanvullende hulp wordt geboden. Ik kan nu elke week naar de open inloop voor hulpvragen over mijn computer.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Klik hier